Recept
« Terug naar recepten
Maiskip gevuld met pruimen en pistachenootjes op B
PT60M
Maiskip gevuld met pruimen en pistachenootjes op B
Een heerlijk maiskip gevuld met pruimen en pistachenootjes op b recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maiskip gevuld met pruimen en pistachenootjes op B te bereiden
Kiprolletjes. Snijdt de kipfilets door midden en sla de filets onder plastic folie plat. Haal het vel, zenen en de botjes uit de boutjes en snijd het vlees in kleine stukjes en pureer ze in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg op het laatst de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Strijk met een paletmes de kipvulling op de filets.
Leg de pruimen en de pistachenootjes op de filets en rol ze op.
Wikkel ze in huishoudfolie draai ze strak op zoals een toffee en verpak ze in aluminiumfolie
Gaar ze in een voorverwarmde oven op 175 graden in ca 20 minuten gaar.
Houd ze lauwwarm in de warmhoudkast.
Saus. Breng de sinaasappelsap aan de kook, voeg room en Drambuie toe en kook het geheel ca.2/3 in. Giet de saus door een zeef en laat ze afkoelen. Indien nodig verdun eventueel met een scheutje witte wijn.
Groenten. Was het vaste gedeelte van de prei en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de ui zeer fijn.
Meng de ui met water, sherry azijn, suiker, kerriepoeder, laurier en zout en breng aan de kook.
Giet de kokende massa door een zeef over de stukken prei en laat het afkoelen.
Presentatie:
Haal de prei uit de marinade en leg een schepje op een bordje.
Leg hierop een plakje van de gevulde kip en omring het geheel met saus en de roze peperkorrels.
Strijk met een paletmes de kipvulling op de filets.
Leg de pruimen en de pistachenootjes op de filets en rol ze op.
Wikkel ze in huishoudfolie draai ze strak op zoals een toffee en verpak ze in aluminiumfolie
Gaar ze in een voorverwarmde oven op 175 graden in ca 20 minuten gaar.
Houd ze lauwwarm in de warmhoudkast.
Saus. Breng de sinaasappelsap aan de kook, voeg room en Drambuie toe en kook het geheel ca.2/3 in. Giet de saus door een zeef en laat ze afkoelen. Indien nodig verdun eventueel met een scheutje witte wijn.
Groenten. Was het vaste gedeelte van de prei en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de ui zeer fijn.
Meng de ui met water, sherry azijn, suiker, kerriepoeder, laurier en zout en breng aan de kook.
Giet de kokende massa door een zeef over de stukken prei en laat het afkoelen.
Presentatie:
Haal de prei uit de marinade en leg een schepje op een bordje.
Leg hierop een plakje van de gevulde kip en omring het geheel met saus en de roze peperkorrels.