Recept
« Terug naar recepten
Maïspastei met peper
PT20M
Maïspastei met peper
Een heerlijk maïspastei met peper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maïspastei met peper te bereiden
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
Ontvel de tomaten door ze aan het puntje een stukje in te snijden en in kokend water te laten schrikken.
Verhit 1 eetlepeI olie en fruit hierin de gesneden peper en de knoflook.
Doe er de ontvelde tomaten, de olijven en de wijn bij en laat alles even sudderen.
Breng in een pannetje het water aan de kook, maak wat maismeel aan en voeg dan de rest van het meel al roerende bij het water.
Laat het geheel even doorkoken.
Voeg dit vervolgens toe aan het tomaat-olijfmengsel.
Laat het geheel koken en doe het zo ontstane mengsel in een bakblik.
Leg de kaas erop en zet de pastei een half uur in een matig warme oven.
Ontvel de tomaten door ze aan het puntje een stukje in te snijden en in kokend water te laten schrikken.
Verhit 1 eetlepeI olie en fruit hierin de gesneden peper en de knoflook.
Doe er de ontvelde tomaten, de olijven en de wijn bij en laat alles even sudderen.
Breng in een pannetje het water aan de kook, maak wat maismeel aan en voeg dan de rest van het meel al roerende bij het water.
Laat het geheel even doorkoken.
Voeg dit vervolgens toe aan het tomaat-olijfmengsel.
Laat het geheel koken en doe het zo ontstane mengsel in een bakblik.
Leg de kaas erop en zet de pastei een half uur in een matig warme oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sjeef zegt:
Dank Harry.
apu zegt: