Recept
« Terug naar recepten
Makreelfilet op rettig met thaise vissaus
PT40M
Makreelfilet op rettig met thaise vissaus
Een heerlijk makreelfilet op rettig met thaise vissaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreelfilet op rettig met thaise vissaus te bereiden
Fileer de makrelen en verwijder vel en kleine graatjes. Zet koel weg tot gebruik.
Kook de maïs beetgaar en pel ze van de kolven. Bewaren.
Was en droog de pepers. Snij ze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snij er nu een brunoise van. Zet weg tot gebruik. Handen wassen na het snijden van de pepers en niet met je handen in je ogen wrijven.
Schil de rettig en snij en een julienne van. Doe in een zeef om uit te lekken. De rettig blijft rauw.
Zet borden warm.
Peper de makrelen en haal ze door de bloem. Bak ze in een scheutje olijfolie mooi krokant bruin. Laat ze even nagaren in een matig warme oven. Meng de maïskorrels door de rettig.
Leg op ieder bord een hoopje van de rettig julienne.
Hierop de makreelfilet leggen.
De Thaise vissaus over de spiegel van het bord druppelen. Het bord verder garneren met de rode peper brunoise en serveren.
Kook de maïs beetgaar en pel ze van de kolven. Bewaren.
Was en droog de pepers. Snij ze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snij er nu een brunoise van. Zet weg tot gebruik. Handen wassen na het snijden van de pepers en niet met je handen in je ogen wrijven.
Schil de rettig en snij en een julienne van. Doe in een zeef om uit te lekken. De rettig blijft rauw.
Zet borden warm.
Peper de makrelen en haal ze door de bloem. Bak ze in een scheutje olijfolie mooi krokant bruin. Laat ze even nagaren in een matig warme oven. Meng de maïskorrels door de rettig.
Leg op ieder bord een hoopje van de rettig julienne.
Hierop de makreelfilet leggen.
De Thaise vissaus over de spiegel van het bord druppelen. Het bord verder garneren met de rode peper brunoise en serveren.