Recept
« Terug naar recepten
Makreelfilets met rabarber
PT45M
Makreelfilets met rabarber
Een heerlijk makreelfilets met rabarber recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreelfilets met rabarber te bereiden
Doe de rabarberblokjes in een ingevette ovenschaal, strooi er de bruine basterdsuiker over en giet er een half glaasje water bij.
Schuif in een voorverwarmde oven en laat de rabarber op 200º C zacht worden. (circa 20 min)
Bloem de huidkant van de makreel, verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de makreel op de huidkant mooi krokant.
Bestrooi de bovenkant ondertussen met zout, peper en verse rozemarijn.
Schuif de rabarber naast de makreel in de pan en doe de kappertjes er bij.
Blus af met sherryazijn en draai de makreel daarna nog een minuutje om, zodat de andere kant ook even kan garen.
Serveer op een bord en garneer met wat frisée.
Schuif in een voorverwarmde oven en laat de rabarber op 200º C zacht worden. (circa 20 min)
Bloem de huidkant van de makreel, verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de makreel op de huidkant mooi krokant.
Bestrooi de bovenkant ondertussen met zout, peper en verse rozemarijn.
Schuif de rabarber naast de makreel in de pan en doe de kappertjes er bij.
Blus af met sherryazijn en draai de makreel daarna nog een minuutje om, zodat de andere kant ook even kan garen.
Serveer op een bord en garneer met wat frisée.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
hns zegt: