KookJij

Makreelfilets met rabarber

Een heerlijk makreelfilets met rabarber recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreelfilets met rabarber te bereiden

Doe de rabarberblokjes in een ingevette ovenschaal, strooi er de bruine basterdsuiker over en giet er een half glaasje water bij.
Schuif in een voorverwarmde oven en laat de rabarber op 200º C zacht worden. (circa 20 min)
Bloem de huidkant van de makreel, verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de makreel op de huidkant mooi krokant.
Bestrooi de bovenkant ondertussen met zout, peper en verse rozemarijn.
Schuif de rabarber naast de makreel in de pan en doe de kappertjes er bij.
Blus af met sherryazijn en draai de makreel daarna nog een minuutje om, zodat de andere kant ook even kan garen.
Serveer op een bord en garneer met wat frisée.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Fijn dat je erop reageert, Derbyke. :):)
derbyke

derbyke zegt:
Ja Hans , weer iets zeer apart . Als de rabarber klaar is om te plukken in de tuin ... zie het wel zitten .Ga het zeker proberen .Groetjes van ons 3 :);):p