Recept
« Terug naar recepten
Makreeltaart met kaas en prei
PT15M
Makreeltaart met kaas en prei
Makreeltaart met kaas en prei
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
320 kCal energie
11 Gram eiwit
26 Gram vet
11 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
26 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis op zijn Best - John West
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreeltaart met kaas en prei te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien.
- Maak de prei schoon en snijd deze in dunne (halve) ringen.
- Snijd de citroen in partjes.
- Hak de verse kruiden en de knoflook fijn.
- Lek de makreelfilets uit.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de preiringen 5 minuten
- Bekleed een ingevette quichevorm (22-24 cm ø) met de deegplakjes en druk de naden goed aan.
- Vouw het overhangende deeg terug. Verdeel de makreel en de prei over de deegbodem.
- Klop de eieren los met de slagroom.
- Meng de kaas, de knoflook en de helft van de kruiden erdoorheen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schenk het ei-roommengsel over de makreel.
- Bak de makreeltaart in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Strooi vlak voor serveren de rest van de kruiden over de taart en leg er partjes citroen bij.
- Verwijder de vorm en snijd de taart in 10 puntjes.
- Serveer de makreeltaart lauwwarm of op kamertemperatuur.