Recept
« Terug naar recepten
Malse biefstuk met roomsaus
PT30M
Malse biefstuk met roomsaus
Een heerlijk malse biefstuk met roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Malse biefstuk met roomsaus te bereiden
-De oven voorverwarmen op 175C.
-De biefstukken heel kort (1 minuutje per kant) op hoog vuur bruin aanbakken.
-De biefstukken kruiden met peper en zout en in het midden van de oven leggen voor ongeveer 15 minuten (af en toe erop drukken of ze de gewenste gaarheid hebben).
-Intussen de champignons bruin aanbakken en uit de pan halen.
-De boter smelten in de pan en de bloem toevoegen, goed blijven roeren en even laten bakken.
-De bouillon er beetje bij beetje bij schenken onder voortdurend roeren.
-De peterselie, paprikapoeder, champignons en peperkorrels erbij doen en goed doorroeren, even laten pruttelen.
-Intussen de biefstukken uit de oven halen (indien ze de gewenste gaarheid hebben) en in aluminiumfolie laten rusten.
-Dan verder met de saus: roer de creme fraiche door de saus en verwarm deze.
-Als de saus te dik is dan wat water toevoegen.
-Even proeven en afkruiden met peper, paprikapoeder en evt. zout.
-Serveer de saus over de biefstukken.
-De biefstukken heel kort (1 minuutje per kant) op hoog vuur bruin aanbakken.
-De biefstukken kruiden met peper en zout en in het midden van de oven leggen voor ongeveer 15 minuten (af en toe erop drukken of ze de gewenste gaarheid hebben).
-Intussen de champignons bruin aanbakken en uit de pan halen.
-De boter smelten in de pan en de bloem toevoegen, goed blijven roeren en even laten bakken.
-De bouillon er beetje bij beetje bij schenken onder voortdurend roeren.
-De peterselie, paprikapoeder, champignons en peperkorrels erbij doen en goed doorroeren, even laten pruttelen.
-Intussen de biefstukken uit de oven halen (indien ze de gewenste gaarheid hebben) en in aluminiumfolie laten rusten.
-Dan verder met de saus: roer de creme fraiche door de saus en verwarm deze.
-Als de saus te dik is dan wat water toevoegen.
-Even proeven en afkruiden met peper, paprikapoeder en evt. zout.
-Serveer de saus over de biefstukken.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Serveren met frietjes of vers en warm stokbrood en een lekkere salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
apu zegt: