Recept
« Terug naar recepten
Mandje met noordzeegarnalen en diverse gestoomde v
PT60M
Mandje met noordzeegarnalen en diverse gestoomde v
Een heerlijk mandje met noordzeegarnalen en diverse gestoomde v recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandje met noordzeegarnalen en diverse gestoomde v te bereiden
Ontdooi de bladen filodeeg, trek ze voorzichtig van elkaar en snij ze in vierkantjes van 12 bij 12. Strijk ze in met een kwastje olijfolie en strooi er fijngesneden thijm, peper uit de molen en wat zout op. Bedek dit plakje met een tweede plakje en bak ze af op ingevette vormpjes, zodat er een mandje ontstaat. Baktijd 10 tot 15 minuten op 180°C.
Snijd de venkel in dunne reepjes en kook ze direct beetgaar in room/melk en het sap van een citroen.
Kook 2 dl visbouillon in met de Noilly Prat en voeg de Nantuasaus toe. Voeg ragfijn gesneden verse dille toe .
Fileer de tarbot en snijd in handzame stukjes. Verdeel de tarbot en de zeewolf in 12 of 24 stukjes.
Stoom de gamba’s en de vis in ongeveer 8 minuten boven de kippenbouillon.
Dompel de garnalen kort onder in de kippenbouillon, zodat ze even verwarmd worden.
Garneer het bord met 3 blaadjes witlof en plaats hierop het mandje.
Vul het mandje met de diverse vissoorten en de venkel en giet er wat saus om het mandje heen.
Garneer met een takje dille.
Snijd de venkel in dunne reepjes en kook ze direct beetgaar in room/melk en het sap van een citroen.
Kook 2 dl visbouillon in met de Noilly Prat en voeg de Nantuasaus toe. Voeg ragfijn gesneden verse dille toe .
Fileer de tarbot en snijd in handzame stukjes. Verdeel de tarbot en de zeewolf in 12 of 24 stukjes.
Stoom de gamba’s en de vis in ongeveer 8 minuten boven de kippenbouillon.
Dompel de garnalen kort onder in de kippenbouillon, zodat ze even verwarmd worden.
Garneer het bord met 3 blaadjes witlof en plaats hierop het mandje.
Vul het mandje met de diverse vissoorten en de venkel en giet er wat saus om het mandje heen.
Garneer met een takje dille.