Recept
« Terug naar recepten
Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
PT30M
Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lidl receptkaart, Koken met aanbiedingen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst te bereiden
- Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en rode peper.
- Snij de puntpaprika’s en rode peper in ringetjes.
- Schil de gember en hak de gember fijn.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan.
- Fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en het kerriepoeder 5 minuten.
- Voeg vervolgens de mango en paprika toe en roerbak 5 minuten.
- Voeg daarna de crème fraîche toe.
- Meng goed door en laat op laag vuur nog 10 minuten met het deksel op de pan doorpruttelen.
- Verhit de overige olie in een koekenpan.
- Bereid de kipschnitzel volgens de verpakking.
- Hak de peterselie, koriander en bieslook fijn.
- Rasp de groene schil van de limoen en snij de limoen in partjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Voeg de kruiden en limoenrasp toe en laat even staan met het deksel op de pan.
- Snij de kipschnitzels in reepjes.
- Serveer de mango-paprikacurry met de rijst en kipschnitzelreepjes.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de mango-paprikacurry met een partje limoen.