Recept
« Terug naar recepten
Mangosalade met pinda koriandersaus en appelchips
PT120M
Mangosalade met pinda koriandersaus en appelchips
Een heerlijk mangosalade met pinda koriandersaus en appelchips recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangosalade met pinda koriandersaus en appelchips te bereiden
Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1. Appel wassen en klokhuis eruit steken. Appel in flinterdunne plakjes schaven en besprenkelen met citroensap. Appelsschijfjes op anti-aanbak-ovenmatje (of heel licht ingevet bakpapier) leggen en in midden van oven in ca. 2 uur knapperig bakken.
Bereiden
Mango schillen en pit verwijderen. Rettich schillen. Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en met spitskool in schaal doen. Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen. Ca. 30 minuten laten staan. Limoen uitpersen. Koriander fijn knippen. In kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot dressing mengen. Salade over vier bordjes verdelen. Dressing erover sprenkelen. 'Chips' erover strooien.
Bereiden
Mango schillen en pit verwijderen. Rettich schillen. Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en met spitskool in schaal doen. Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen. Ca. 30 minuten laten staan. Limoen uitpersen. Koriander fijn knippen. In kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot dressing mengen. Salade over vier bordjes verdelen. Dressing erover sprenkelen. 'Chips' erover strooien.