Recept
« Terug naar recepten
Mangotaart met lemon curd
PT70M
Mangotaart met lemon curd
Een heerlijk mangotaart met lemon curd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangotaart met lemon curd te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.Doe de suiker,vanillesuiker,roomboter en het ei in een kom.Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven.Meng met de mixer met kneedhaken tot een soepel deeg.Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm.Maak een deegrand van 3 centimeter hoog.Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.Bak de taart in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm.Schilde mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers.Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker.Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marielle zegt:
alleen het deeg maen was een hel, die blijft wat brokkelig dus verdelen en terugvouwen wil ook wat moeilijk...verder vond ik de lemoncurd en de mango een goede smaak combinatie! (dat heb ik alvast even geprobeerd...:D)
Levi's zegt: