Recept
« Terug naar recepten
Mantija
PT60M
Mantija
Een heerlijk mantija recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rita
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mantija te bereiden
Meng het gehakt met de uien en kruiden door elkaar en laat het goed intrekken. Meng ondertussen de tarwebloem met zout en lauwwarm water tot een deeg en laat 30 minuten staan met natte theedoek eroverheen.
Maak van het deeg kleine tennisbalachtige vormpjes en rol het uit op een met bloem bestoven ondergrond. Je moet het zo uitrollen tot het zeer dun is, dan bestrijken met een mengsel van olie en melk. Leg op een kant het gehaktmengsel, rol dan het deeg tot een lange worst. Snij hiervan stukjes van 2 cm. en die vorm ze tot een soort kussentjes. Deze op het ingevette bakblik leggen, net zolang tot het blik vol is. Bakken op 200°C ± 30 minuten. Tussentijds invetten met de uit het deeg gelopen olie. Als de mantija bruin zijn uit de oven halen en evt. met yoghurt en knoflookmengsel bestrijken
Maak van het deeg kleine tennisbalachtige vormpjes en rol het uit op een met bloem bestoven ondergrond. Je moet het zo uitrollen tot het zeer dun is, dan bestrijken met een mengsel van olie en melk. Leg op een kant het gehaktmengsel, rol dan het deeg tot een lange worst. Snij hiervan stukjes van 2 cm. en die vorm ze tot een soort kussentjes. Deze op het ingevette bakblik leggen, net zolang tot het blik vol is. Bakken op 200°C ± 30 minuten. Tussentijds invetten met de uit het deeg gelopen olie. Als de mantija bruin zijn uit de oven halen en evt. met yoghurt en knoflookmengsel bestrijken
Mijn kookverhaal (rita)
Dit is het lievelingsrecept van mijn man en kids, heb het geleerd van mijn schoonmoeder.
Henk van Haandel zegt: