KookJij

Mantija

Een heerlijk mantija recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mantija te bereiden

Meng het gehakt met de uien en kruiden door elkaar en laat het goed intrekken. Meng ondertussen de tarwebloem met zout en lauwwarm water tot een deeg en laat 30 minuten staan met natte theedoek eroverheen.
Maak van het deeg kleine tennisbalachtige vormpjes en rol het uit op een met bloem bestoven ondergrond. Je moet het zo uitrollen tot het zeer dun is, dan bestrijken met een mengsel van olie en melk. Leg op een kant het gehaktmengsel, rol dan het deeg tot een lange worst. Snij hiervan stukjes van 2 cm. en die vorm ze tot een soort kussentjes. Deze op het ingevette bakblik leggen, net zolang tot het blik vol is. Bakken op 200°C ± 30 minuten. Tussentijds invetten met de uit het deeg gelopen olie. Als de mantija bruin zijn uit de oven halen en evt. met yoghurt en knoflookmengsel bestrijken

Mijn kookverhaal (rita)

Dit is het lievelingsrecept van mijn man en kids, heb het geleerd van mijn schoonmoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Novi Pazar Bulgarije of Novi Pazar Servië?
rtrncic

rtrncic zegt:
Dit gerecht komt uit novi pazar.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
In het Turks heten ze manti, maar waar heten ze dan manteia? Klinkt Grieks.
rita

rita zegt:
Vegeta is een kruidenmengsel die verkrijgbaar is bij de turkse winkel,maar je kunt ook aromat met peper gebruiken bij gebrek. Groetjes rita
wouros

wouros zegt:
Wat is of zijn vegeta?