NOOT: Recept van de marinade, is niet een recept waaraan je je precies moet houden. Zo doen wij het ongeveer.
Ikzelf heb het recept ooit eens gekregen van een kok ergens uit hetTwentse (2005:Hotel Droste of Hotel Carelshaven) en daarna ietsje aangepast.
Recept
« Terug naar recepten
Marinade voor 1 kilogram zalm
PT1500M
Marinade voor 1 kilogram zalm
Een heerlijk marinade voor 1 kilogram zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Chefkok Hotel Droste of Carelshaven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marinade voor 1 kilogram zalm te bereiden
*Meng in een kom de honing, citroen zest en citroensap met het zeezout.
*Meng hierdoor vervolgens alle ingrediënten, die in een keukenmachine tot een gladde homogene pasta zijn gedraaid.
Met de verkregen marinade-substantie smeren we de zalmzij netjes in en verpakken deze vervolgens in folie. We leggen dit 24 uur koel weg.
*Daarna uitpakken en schonen en in dunne plakjes snijden en b.v. serveren met asperges en krieltjes in botersaus .
*Meng hierdoor vervolgens alle ingrediënten, die in een keukenmachine tot een gladde homogene pasta zijn gedraaid.
Met de verkregen marinade-substantie smeren we de zalmzij netjes in en verpakken deze vervolgens in folie. We leggen dit 24 uur koel weg.
*Daarna uitpakken en schonen en in dunne plakjes snijden en b.v. serveren met asperges en krieltjes in botersaus .