KookJij

Marokkaanse abrikozencake

Een heerlijk marokkaanse abrikozencake recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Kookse.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse abrikozencake te bereiden

Doe de fijngesneden abrikozen, suiker en de sinaasappelsap in een pannetje en breng aan de kook.
Haal direct van het vuur en voeg de roomboter in stukjes toe.
Koel het mengsel af tot kamertemperatuur.
Doe het geheel in een kom en voeg er al roerend de eieren 1 voor 1 aan toe.
Voeg de bloem met zout en de bakpoeder toe en mix tot een mooi glad beslag.
Schep het beslag in een ingevette en met meel bestoven cakevorm.
Bak in ca. 50 min. af in een voor verwarmde oven op 180 graden C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst