Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse couscoussalade
PT25M
Marokkaanse couscoussalade
Een heerlijk marokkaanse couscoussalade recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse couscoussalade te bereiden
Bereid de couscous volgens de verpakking en laat deze afgedekt 5 min.wellen.Was de citroen,rasp de schil en pers deze uit.klop een dressing van 3 el.olijfolie,citroensap,citroenrasp,peper en zout.Meng de couscous direct met de dressing en laat dit lauwwarm afkoelen.Snijd de paprika's in stukken.Schil de komkommer en halveer deze in de lengte.Verwijder met een lepel de zaadlijst en snij de komkommer in blokjes.Hak de blaadjes munt grof.Snijd de kipfilet in plakjes.Schil de abrikozen,snijd het vruchtvlees in stukken en schep er 1 el.olijfolie door.Schep voorzichtig de kip met de paprika,komkommer,abrikozen en de munt door de couscous en breng het op smaak met peper en zout.Serveer de couscous in een schaal.