Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse eieren uit de oven op rode groenten
PT45M
Marokkaanse eieren uit de oven op rode groenten
Een heerlijk marokkaanse eieren uit de oven op rode groenten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
het boek ‘Low Carb Superchef’ van Sara Lewis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse eieren uit de oven op rode groenten te bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui daarin snel bruin. Voeg de knoflook toe met de paprika`s courgette en tomaten en verwarm alles 15-20 minuten op laag vuur, onder af en toe roeren, tot de groenten gaar zijn.
Roer de peterselie erdoor met het paprikapoeder, de chilipepervlokken en zout en peper naar smaak. Laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Doe het groentemengsel in een grote, ondiepe ovenvaste schaal. Maak er 4 kuiltjes in en breek in elk kuitje een ei. Zet de schaal 10 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn.
Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen met gemalen komijn en paprikapoeder en garneer met de takjes koriander.
Roer de peterselie erdoor met het paprikapoeder, de chilipepervlokken en zout en peper naar smaak. Laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Doe het groentemengsel in een grote, ondiepe ovenvaste schaal. Maak er 4 kuiltjes in en breek in elk kuitje een ei. Zet de schaal 10 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn.
Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen met gemalen komijn en paprikapoeder en garneer met de takjes koriander.
samya zegt: