Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse rijst
PT30M
Marokkaanse rijst
Een heerlijk marokkaanse rijst recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Een marokkaanse vriend.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse rijst te bereiden
-Neem een ruime kookpan en verhit hier wat olijfolie in.
-Voeg de helft van een pakje rijst toe (250 gram).
-Verkruimel de bouillontabletten erover en bestrooi met eventueel zout.
-Bak de rijst al roerend bruin.
-Voeg nu de andere helft toe en roer goed.
-Voeg nu zoveel kokend water toe tot het water een duimhoog boven de rijst staat.
-Goed roeren, vuur laag zetten en deksel op de pan doen.
-Af en toe goed roeren en wachten tot al het water opgenomen is.
-Pan van het vuur af halen, een theedoek erover leggen en daarop de deksel.
-Nog 15 minuten laten staan.
-Voeg de helft van een pakje rijst toe (250 gram).
-Verkruimel de bouillontabletten erover en bestrooi met eventueel zout.
-Bak de rijst al roerend bruin.
-Voeg nu de andere helft toe en roer goed.
-Voeg nu zoveel kokend water toe tot het water een duimhoog boven de rijst staat.
-Goed roeren, vuur laag zetten en deksel op de pan doen.
-Af en toe goed roeren en wachten tot al het water opgenomen is.
-Pan van het vuur af halen, een theedoek erover leggen en daarop de deksel.
-Nog 15 minuten laten staan.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Dit recept maak ik meestal met een lekkere kipsaus of gehaktsaus, saus erop serveren, niet door mekaar roeren!.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
liske zegt:
apu zegt:
Groetjes en laat het smaken, monique, alias apu;)
Barbara Metz zegt: