Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone en geroosterde pijnboompitjes
PT30M
Mascarpone en geroosterde pijnboompitjes
Leuk als amuse, voorgerecht of als lekker tapas hapje.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
40 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Amuse
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Galbani
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone en geroosterde pijnboompitjes te bereiden
Verwarm de grill voor.
Was de courgettes en snijd ze in dunne plakjes zonder ze te schillen.
Smeer de plakjes courgettes in met olie en rooster ze snel op de grill aan één kant.
Bewaren.
Snijd de kipfilet in repen en daarna in kleine blokjes, en bak ze in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
Voeg de pijnboompitjes toe en bak nog eens 30 seconden.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje Provençaalse kruiden.
Laat afkoelen en meng met de mascarpone in een kom.
Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).
Maak een cilinder met een plakje courgette en vul deze met het mascarponemengsel.
Houd alles bij elkaar met een houten cocktailprikker of een stengel bieslook, en leg dit op een met olie ingevette bakplaat.
Bak dit 12 minuten in de oven.
Leg 3 courgettes op de borden, giet er een scheutje olijfolie over en strooi er pijnboompitjes en verse tijm overheen alvorens te serveren.
Was de courgettes en snijd ze in dunne plakjes zonder ze te schillen.
Smeer de plakjes courgettes in met olie en rooster ze snel op de grill aan één kant.
Bewaren.
Snijd de kipfilet in repen en daarna in kleine blokjes, en bak ze in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
Voeg de pijnboompitjes toe en bak nog eens 30 seconden.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje Provençaalse kruiden.
Laat afkoelen en meng met de mascarpone in een kom.
Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).
Maak een cilinder met een plakje courgette en vul deze met het mascarponemengsel.
Houd alles bij elkaar met een houten cocktailprikker of een stengel bieslook, en leg dit op een met olie ingevette bakplaat.
Bak dit 12 minuten in de oven.
Leg 3 courgettes op de borden, giet er een scheutje olijfolie over en strooi er pijnboompitjes en verse tijm overheen alvorens te serveren.
Anna Koudys zegt: