Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone-kruimeltaart
PT95M
Mascarpone-kruimeltaart
Een heerlijk mascarpone-kruimeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mascarpone-kruimeltaart te bereiden
1. Vet een springvorm (16 cm doorsnee, ca. 8 cm hoog) in met een beetje boter en bestrooi met een beetje suiker. Smelt 150 gr boter op laag vuur. Meng de bloem met 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Voeg de gesmolten boter toe in een dunne straal en kneed het met een mixer met deeghaken erdoorheen. Kneed kort met de hand door en verwerk tot een kruimeldeeg.
2. Roer 150 gr boter met 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout romig. Roer een voor een de eieren erdoorheen. Roer de kwark, mascarpone en de griesmeel kort erdoorheen.
3. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrisch)/175°C (hetelucht)/stand 3 (gas). Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de vorm, druk het goed aan en druk het aan de rand wat omhoog. Strijk de jam uit over de bodem. Verdeel de kwarkmassa erover. Strooi het overige kruimeldeeg over de kwark.
4. Bak de taart ca. 1 uur in de oven. Laat minimaal 5 uur in de vorm afkoelen. Bestrooi de taart voor het serveren met poedersuiker.
2. Roer 150 gr boter met 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout romig. Roer een voor een de eieren erdoorheen. Roer de kwark, mascarpone en de griesmeel kort erdoorheen.
3. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrisch)/175°C (hetelucht)/stand 3 (gas). Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de vorm, druk het goed aan en druk het aan de rand wat omhoog. Strijk de jam uit over de bodem. Verdeel de kwarkmassa erover. Strooi het overige kruimeldeeg over de kwark.
4. Bak de taart ca. 1 uur in de oven. Laat minimaal 5 uur in de vorm afkoelen. Bestrooi de taart voor het serveren met poedersuiker.