KookJij

Mascarpone-kruimeltaart

Een heerlijk mascarpone-kruimeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 18 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie: 440 kCal energie
10 Gram eiwit
23 Gram vet
44 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken & Genieten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mascarpone-kruimeltaart te bereiden

1. Vet een springvorm (16 cm doorsnee, ca. 8 cm hoog) in met een beetje boter en bestrooi met een beetje suiker. Smelt 150 gr boter op laag vuur. Meng de bloem met 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Voeg de gesmolten boter toe in een dunne straal en kneed het met een mixer met deeghaken erdoorheen. Kneed kort met de hand door en verwerk tot een kruimeldeeg.
2. Roer 150 gr boter met 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout romig. Roer een voor een de eieren erdoorheen. Roer de kwark, mascarpone en de griesmeel kort erdoorheen.
3. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrisch)/175°C (hetelucht)/stand 3 (gas). Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de vorm, druk het goed aan en druk het aan de rand wat omhoog. Strijk de jam uit over de bodem. Verdeel de kwarkmassa erover. Strooi het overige kruimeldeeg over de kwark.
4. Bak de taart ca. 1 uur in de oven. Laat minimaal 5 uur in de vorm afkoelen. Bestrooi de taart voor het serveren met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst