Recept
« Terug naar recepten
Massaman Rundvleescurry
PT180M
Massaman Rundvleescurry
Een heerlijk massaman rundvleescurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Astrid de Vries
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Recept uit Delicious - wel mijn aangepaste versie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Massaman Rundvleescurry te bereiden
Vlees aanbakken in pan met olie (pan moet in de oven kunnen) dan eruit en kruidenmengsel zachtjes fruiten tot alle geuren vrijkomen. Afblussen met 400 ml. kokosmelk en 400 ml. water – goed doorwarmen en toevoegen 1 el. vissaus en 1 el. suiker. Alles goed doorroeren en vlees erbij. Eventueel de aardappel erbij en zonder deksel in de oven ongeveer 2.5 uur. Af en toe checken of er nog genoeg vocht inzit.
Als vlees gaar is pan uit oven en 1 el. limoensap doorroeren. Als je dat lekker vindt gerecht bestrooien met 2 el. gehakte pinda’s en flinke hand verse korianderblaadjes.
Lekker met rijst en een Sugersnaps – salade.
Als vlees gaar is pan uit oven en 1 el. limoensap doorroeren. Als je dat lekker vindt gerecht bestrooien met 2 el. gehakte pinda’s en flinke hand verse korianderblaadjes.
Lekker met rijst en een Sugersnaps – salade.