Recept
« Terug naar recepten
Matter Paneer
PT40M
Matter Paneer
Een heerlijk matter paneer recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Egbert Menger
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 à 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Indiaweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Matter Paneer te bereiden
Laat de ghee in een braadpan met dikke bodem zo heet worden, dat een daarin gegoten druppel water onmiddellijk begint te sputteren.
Voeg de blokjes paneer toe, bak die, onder voortdurend en voorzichtig met een schuimspaan omscheppen, in 4-5 minuten aan alle kanten goudbruin en leg ze dan op een bord.
Voeg de gember en de knoflook aan de in de pan achtergebleven boter toe en roerbak die 30 seconden.
Voeg de ui en het zout toe en laat het geheel, onder af en toe omscheppen, 7-8 minuten zachtjes bakken tot de ui zacht en goudbruin is (zet het vuur lager zodra de ui dreigt aan te branden!).
Roer er 1/4 deel van de wei door en voeg dan de kurkuma, rode chilipeper, gemalen koriander en garam masala toe.
Roer er, als alle smaken goed zijn vermengd, de rest van de wei en de tomaten door en breng het geheel op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur laag, leg het deksel half op de pan en laat het gerecht onder af en toe omscheppen 10 minuten sudderen.
Voeg dan de erwtjes toe en breng het gerecht zo nodig nog met kruiden op smaak (voeg, als de jus te scherp van smaak is, ± 1 theelepel suiker toe).
Neem het deksel van de pan en laat het gerecht onder af en toe omscheppen nog 3 minuten sudderen.
Voeg dan de blokjes paneer en 1 eetlepel van het verse koriandergroen toe, dek de pan weer af en laat de curry op laag vuur 10-20 minuten stoven.
Serveer de curry, bestrooid met de rest van het verse koriandergroen.
Voeg de blokjes paneer toe, bak die, onder voortdurend en voorzichtig met een schuimspaan omscheppen, in 4-5 minuten aan alle kanten goudbruin en leg ze dan op een bord.
Voeg de gember en de knoflook aan de in de pan achtergebleven boter toe en roerbak die 30 seconden.
Voeg de ui en het zout toe en laat het geheel, onder af en toe omscheppen, 7-8 minuten zachtjes bakken tot de ui zacht en goudbruin is (zet het vuur lager zodra de ui dreigt aan te branden!).
Roer er 1/4 deel van de wei door en voeg dan de kurkuma, rode chilipeper, gemalen koriander en garam masala toe.
Roer er, als alle smaken goed zijn vermengd, de rest van de wei en de tomaten door en breng het geheel op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur laag, leg het deksel half op de pan en laat het gerecht onder af en toe omscheppen 10 minuten sudderen.
Voeg dan de erwtjes toe en breng het gerecht zo nodig nog met kruiden op smaak (voeg, als de jus te scherp van smaak is, ± 1 theelepel suiker toe).
Neem het deksel van de pan en laat het gerecht onder af en toe omscheppen nog 3 minuten sudderen.
Voeg dan de blokjes paneer en 1 eetlepel van het verse koriandergroen toe, dek de pan weer af en laat de curry op laag vuur 10-20 minuten stoven.
Serveer de curry, bestrooid met de rest van het verse koriandergroen.
Mijn kookverhaal (Egbert Menger)
Nog niet zelf geprobeerd, maar ik had een recept met paneer beloofd.
rozaverschoor zegt: