Ik heb nooit geweten dat men 1934 al zo culinair bezig was.
Vind ik heel bijzonder en leuk !
Is het een antiek sausje ? :D
Recept
« Terug naar recepten
Mayonaise van 1934 uit kookboek 1944
PT20M
Mayonaise van 1934 uit kookboek 1944
Een heerlijk mayonaise van 1934 uit kookboek 1944 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
0 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mayonaise van 1934 uit kookboek 1944 te bereiden
De eierdooier met zout, peper, mosterdpoeder en azijn dooreenkloppen.
De olie onder steeds roeren, in het begin druppelsgewijs, doch al spoedig langzaam schenkend toevoegen, zodra de saus begint te binden.
De olie onder steeds roeren, in het begin druppelsgewijs, doch al spoedig langzaam schenkend toevoegen, zodra de saus begint te binden.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Groetjes,
Gea
mia7 zegt:
Groetjes Mia:)
mia7 zegt:
geabruining zegt:
gelukkig nog altijd redelijk betrokken (for the moment)met mij en mijn gedoetje. Ik zal dit weekend iets leuk uitzoeken uit het boekje (bv: stijfsel mag je best gebruiken voor het binden van je gerechten...:p)
Groetjes,
Gea
mia7 zegt:
Je moeder 94 jaar 3 mei.
Wat een fantastische leeftijd. Gaat het goed met jou moeder?
Leuk de oude recepten van zo lang geleden.
Ja Gea,laat maar wat zien uit het boekje, ben heel erg benieuwd !
Groetjes Mia:)
gea zegt:
Ik ben er super blij mee en zal es kijken of ik er een recept uit kan publiceren.
Groetjes,
Gea
mia7 zegt:
Wij Nederlanders zijn waarschijnlijk zoet aangelegd. Dank je wel voor het recept en uitleg.
Grt Mia
:)
wouros zegt:
"Roer in een saladebak 3 eierdooiers met een vingergreep zout, totdat het zout gesmolten is
; doe er een scheut dragon- of gewone azijn bij en laat vervolgens langzaam al roerend ½ flesch salade-olie aan dunne straaltjes er in loopen, gedurig afgewisseld door een paar droppels azijn; men moet vooral de olie met een straaltje of droppelend en al roerend er in laten loopen, omdat, wanneer men alles te gelijk er in doet, de saus zoude schiften; doe er nog een weinig witte peper in en als men wil een scheutje sauce piquante aromatique, hetgeen de saus verlekkert."
Vervolgens geeft hij nog variaties: Mayonaise Saus van Room, op zijn Castilliaansch, à la Provinciale, Sjalotte saus.
Hoezo pas in 1934 culinair bezig zijn????? Het is dus echt een "antiek"sausje.
Het verschil tussen Franse en Nederlanse mayonaise in de winkel is: de Fransen gebruiken geen suiker en wij wel.
Zij houden zich aan het originele recept.
mia7 zegt:
Grt Mia
mia7 zegt:
Grt Mia