Recept
« Terug naar recepten
Meatloaf
PT30M
Meatloaf
Een heerlijk meatloaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
karin van eindhoven
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meatloaf te bereiden
Kneed het gehakt met de gesnipperde ui, 60 gr. paneermeel,1 ei,de koffiemelk, zout, peper, nootmuskaat en 1 theel.oregano tot een smeuïge massa. Vet de ovenschaal in met boter (geen cakeblik,dat is te dun en dan verbrandt het gehakt) en vul deze dan met het gehakt.
Maak dan de saus, roer de bruine suiker,1 ½ theel. mosterd met de ketchup, je mag er wat meer van alles in gooien maar het moet niet zo zijn dat de ketchup of de mosterd de smaak overheerst. Giet dan de saus op het gehakt. Dek dan de schaal af met een vuurvaste deksel, of wat ik altijd doe is : een ovenschaal er opzetten anders verbrand de saus. Zet dit in een voorverwarmde oven van 170°C ca. 50 minuten. Eet smakelijk.
Maak dan de saus, roer de bruine suiker,1 ½ theel. mosterd met de ketchup, je mag er wat meer van alles in gooien maar het moet niet zo zijn dat de ketchup of de mosterd de smaak overheerst. Giet dan de saus op het gehakt. Dek dan de schaal af met een vuurvaste deksel, of wat ik altijd doe is : een ovenschaal er opzetten anders verbrand de saus. Zet dit in een voorverwarmde oven van 170°C ca. 50 minuten. Eet smakelijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
AnnikaT zegt:
Mary-anne zegt: