KookJij

Medaillon van hinde met portosaus

Een heerlijk medaillon van hinde met portosaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Medaillon van hinde met portosaus te bereiden

Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 minuten. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
Bestrijk de hindenmedaillons met olijfolie.
Verwarm de olie in een pan. Bak de medaillons 4 minuten aan elke kant.
Blus de pan af met 1 eetlepel van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
Snijd de medaillons in 2.
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst