Recept
« Terug naar recepten
Medaillon van hinde met portosaus
PT20M
Medaillon van hinde met portosaus
Een heerlijk medaillon van hinde met portosaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Medaillon van hinde met portosaus te bereiden
Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 minuten. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
Bestrijk de hindenmedaillons met olijfolie.
Verwarm de olie in een pan. Bak de medaillons 4 minuten aan elke kant.
Blus de pan af met 1 eetlepel van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
Snijd de medaillons in 2.
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 minuten. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
Bestrijk de hindenmedaillons met olijfolie.
Verwarm de olie in een pan. Bak de medaillons 4 minuten aan elke kant.
Blus de pan af met 1 eetlepel van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
Snijd de medaillons in 2.
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.