Recept
« Terug naar recepten
Medaillons van wild zwijn met gerookte paling
PT50M
Medaillons van wild zwijn met gerookte paling
Een heerlijk medaillons van wild zwijn met gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Medaillons van wild zwijn met gerookte paling te bereiden
Breng voor de saus de fond aan de kook en voeg de gedroogde vruchten toe.
Laat de vruchten van het vuur af 10 min. in de fond weken.
Passeer de fond door een zeef en druk de vruchten licht uit.
Doe de pruimen bij de fond en laat ze 5 min. wellen.
Fileer inmiddels de paling in repen van 5 cm lang.
Bestrooi de rugfilet met zout en peper en braad in de hete olie aan beide kanten aan.
Schuif circa 20 min. in de op 180 graden C. voorverwarmde oven.
Roer intussen de crème fraiche door de saus, laat even koken en breng op smaak met zout en royaal peper.
Laat de filets uit de oven 2 min. rusten en snijd in 8 plakken van gelijke dikte.
Verdeel de gerookte paling over de filet en schep er de saus over.
Geef er pasta bij.
Laat de vruchten van het vuur af 10 min. in de fond weken.
Passeer de fond door een zeef en druk de vruchten licht uit.
Doe de pruimen bij de fond en laat ze 5 min. wellen.
Fileer inmiddels de paling in repen van 5 cm lang.
Bestrooi de rugfilet met zout en peper en braad in de hete olie aan beide kanten aan.
Schuif circa 20 min. in de op 180 graden C. voorverwarmde oven.
Roer intussen de crème fraiche door de saus, laat even koken en breng op smaak met zout en royaal peper.
Laat de filets uit de oven 2 min. rusten en snijd in 8 plakken van gelijke dikte.
Verdeel de gerookte paling over de filet en schep er de saus over.
Geef er pasta bij.