Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane garnalenspiesen
PT35M
Mediterrane garnalenspiesen
Een heerlijk mediterrane garnalenspiesen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane garnalenspiesen te bereiden
Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Klop in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ca. 30 minuten marineren. Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in ca. 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper. Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes.