Recept
« Terug naar recepten
mediterrane groente quiche met broccoli en amandelen
PT120M
mediterrane groente quiche met broccoli en amandelen
Een heerlijk mediterrane groente quiche met broccoli en amandelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe mediterrane groente quiche met broccoli en amandelen te bereiden
Snijd de boter in stukjes en doe hem in een beslagkom. Voeg de bloem een ei 1/2 lepel zout en 1,5 el koud water toe. Kneed dit eerst met de deeghaken van de mixer en daarna kort met de handen tot een deeg. Zorg dat het deeg mooi glad is. Wikkel het deeg in keukenfolie en leg het 40 min in de koelkast. Was de broccoli en snijd hem in stukken. Stoof hem 3 min in kokend water met een snufje zout. Laat de broccoli daarna uitdruipen en afkoelen. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Was de tomaten en snijd ze in 4 stukken. Verhit de olie in eenpan en fruit de uien erin. Voeg na een tijdje de tomaten, de knoflook en de oregano toe en laat deze kort mee stoven. Kruid het geheel en haal het uit de pan. Snijd de kaas in kleine stukjes en de oliven in vieren. Bestrooi het werkvlak met bloem en maak het deeg plat en rond 32 cm. verdeel het deeg over de quichevorm of een springvorm. Snijd eventueel deeg dat boven de rand uitkomt ewg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi het daarna met paneermeel. Vul de vorm met de groenten, de kaas en de olijven. Meng de kwark, de melk, 3 eieren en naar smaak zout en peper en giet het daarna in de vorm. Bestrooi het geheel met de amandelen. Bak de quiche 60 min in een voorverwarmde oven van 200 graden.(hetelucht 175 graden ).
jo.du.ville zegt: