Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane kalfslapjes á la Mére Catherine
PT80M
Mediterrane kalfslapjes á la Mére Catherine
Een heerlijk mediterrane kalfslapjes á la mére catherine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane kalfslapjes á la Mére Catherine te bereiden
Laat de gedroogde tomaten 1 uur weken.Spoel ze af onder de kraan en snijd ze in stukken van 2 centimeter.Was de verse tomaten,snijd ze gekruist in,dompel ze een paar tellen in kokend water en ontvel ze.Snijd de tomaten in 8 stukken.Was de citroenschil,snipper de ui en knoflook,snijd de champignons in schijfjes en was de tijm en peterselie.Houd wat peterselie achter voor garnering.Kalfslapjes en groenten:Verhit de boter in een braadpan en bak het spek.Neem het uitgebakken spek uit de pan en braad de kalfslapjes aan 2 kanten mooi bruin.Strooi wat peper en zout erop.Voeg voorzichtig 2 deciliter bouillon toe.Voeg de tomaten,laurierblad,tijm,peterselie,citroenschil,champignons,knoflook ui en spek toe.Laat het geheel 1 uur sudderen op laag vuur met de dekselop de pan.Verwarm de borden voor.Was de witlof,snijd de voetjes eraf en snijd de stronkjes in de lengte vier maal doormidden.Schil de aardappelen en kook ze in de laatste 20 minuten,zodat ze tegelijk met het vlees klaar zijn.Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de witlof 15 minuten.Voeg de laatste minuut de suiker toe.Haal de tijm,peterselie en citroenschil uit de braadpan.Breng de saus op smaak met peper en zout.Voeg de room aan de saus toe.Leg op ieder voorverwarmd bord een portie witlof,wat aardappelen en een lapje kalfsvlees.Garneer dit met de champignons,tomaten en spek.Giet wat saus erover.Maak het af met verse peterselie.
lotte1 zegt: