KookJij

Meloen - advocadosalade

Een heerlijk meloen - advocadosalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 324 kCal energie
16 Gram eiwit
26 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloen - advocadosalade te bereiden

Halveer en pel voor de dressing het sjalotje( of een ui) en hak hem fijn. Roer hem met de crème fraiche, de olie de azijn en de suiker in een kom
door elkaar en breng de dressing opsmaak met zout (niet te veel) en peper
Was en droog de koriander (als je die niet kunt kopen mag je ook dille gebruiken) en neem de blaadjes van de takjes
Snijd de meloen in vieren en verwijder de pitjes en de schil. Snijd het vruchtvlees in dunnen plakjes.
Halveer de avocado’s(zo rijp mogelijk, het lekkerst) verwijder de pitten en schillen en snijd het vruchtvlees in de lengte in even dikke plakjes als de meloen. (In plaats van avocado kunt u ook papaja gebruiken.)
Was en droog de blaadjes sla en verdeel ze over 6 borden( u kunt natuurlijk ook kant en klare sla mix kopen) verdeel hier over de meloen en avocado op de sla, strooi hier de garnalen met een lepel overheen, doe dit ook met de dressing. Garneer de salade met de koriander blaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst