Recept
« Terug naar recepten
Meloen-tomatencocktail
PT30M
Meloen-tomatencocktail
Een heerlijk voorgerecht, meloen en ham is een bekende combinatie maar deze variant met tomaatjes is zeker een aanrader!
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Weekendkoken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloen-tomatencocktail te bereiden
1) Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Steek met de meloenbolletjeslepel zo veel mogelijk bolletjes uit de meloen. Bewaar de meloenbolletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
2) Breng in een pan een bodem water aan de kook, draai het vuur uit zodra het water kookt.
3) Kruis de tomaatjes licht in met een scherp mesje, leg de tomaatjes circa 20 seconden in het hete water en spoel direct af in koud water. Trek vervolgens de velletjes van de tomaatjes af. Bewaar de tomaatjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
4) Snijd de peterselie fijn, en houd een paar takjes apart voor de garnering.
5) Pel de knoflookteen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers.
6) Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, ketoembar, knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
7) Snijd de ham in reepjes.
8) Meng de meloenbolletjes en de tomaatjes met de dressing en verdeel ze over de glaasjes. Verdeel de ham over de glaasjes en garneer met peterselie.
2) Breng in een pan een bodem water aan de kook, draai het vuur uit zodra het water kookt.
3) Kruis de tomaatjes licht in met een scherp mesje, leg de tomaatjes circa 20 seconden in het hete water en spoel direct af in koud water. Trek vervolgens de velletjes van de tomaatjes af. Bewaar de tomaatjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
4) Snijd de peterselie fijn, en houd een paar takjes apart voor de garnering.
5) Pel de knoflookteen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers.
6) Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, ketoembar, knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
7) Snijd de ham in reepjes.
8) Meng de meloenbolletjes en de tomaatjes met de dressing en verdeel ze over de glaasjes. Verdeel de ham over de glaasjes en garneer met peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Corrie zegt:
Bobbejaan van Elst zegt:
Iedereen vond het heerlijk! :)
Nadine zegt: