Recept
« Terug naar recepten
Met risotto gevulde pijlinktvisjes
PT60M
Met risotto gevulde pijlinktvisjes
Een heerlijk met risotto gevulde pijlinktvisjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met risotto gevulde pijlinktvisjes te bereiden
Fruit de knoflook en het sjalotje in een beetje olijfolie. Voeg de rijst toe en kleur ze glazig op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de fond toe zodat hij geleidelijk opgenomen wordt. Giet telkens een beetje fond bij totdat de rijst net onder staat. Zorg ervoor dat al het vocht opgenomen is als de risotto gaar is. Kruid met peper en zout en werk af met de kaas, de pijnboompitten en het bonenkruid. Snij de tentakels van de inktvis en verwijder het kraakbeen uit het lijf. Zorg ervoor dat het lijf intact blijft. Vul het vervolgens met de risotto (met een spuitzak). Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de gevulde inktvis en de tentakels. Kruid met peper en zout en werk af met een beetje limoensap. Serveer met enkele eetlepels ratatouille.