Recept
« Terug naar recepten
Mexicaans gekruide filetlapjes
PT50M
Mexicaans gekruide filetlapjes
Een heerlijk mexicaans gekruide filetlapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaans gekruide filetlapjes te bereiden
Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer deze in met olijfolie, Mexicaanse kruiden en peper.
Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur.
Zet het vuur middelhoog en leg de filetlapjes in de pan.
Bak de filetlapjes zachtjes door regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren.
De filetlapjes zullen tijdens het bakken in ca. 10 minuten zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren
Neem de filetlapjes uit de pan, zout het vlees, leg de filetlapjes op een bakplaat en beleg het vlees met Cheddar.
Grill de filetlapjes, met de Cheddar erop, onder de grill tot de kaas licht gegratineerd is.
Laat de filetlapjes even rusten.
Verdeel de gegratineerde filetlapjes over 4 borden.
Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur.
Zet het vuur middelhoog en leg de filetlapjes in de pan.
Bak de filetlapjes zachtjes door regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren.
De filetlapjes zullen tijdens het bakken in ca. 10 minuten zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren
Neem de filetlapjes uit de pan, zout het vlees, leg de filetlapjes op een bakplaat en beleg het vlees met Cheddar.
Grill de filetlapjes, met de Cheddar erop, onder de grill tot de kaas licht gegratineerd is.
Laat de filetlapjes even rusten.
Verdeel de gegratineerde filetlapjes over 4 borden.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Lekker met tomatensalade en Mexicaanse bonenrijst!