Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse aardappelschotel
PT50M
Mexicaanse aardappelschotel
Een heerlijk mexicaanse aardappelschotel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse aardappelschotel te bereiden
Snijd de krieltjes in plakjes van 1/2 cm dik.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken.
Halveer de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
Pel de ui en snijd in blokjes.
Verhit de olie in een pan.
Bak daarin de aardappelplakjes in 10 min. aan beide kanten rondom bruin.
Voeg de paprika's, chili's en ui toe en bak ze 10 min. mee.
Roer de groenten tijdens het bakken af en toe goed door.
Voeg de tomaten toe en verwarm het geheel nog 4-5 min. tot de groenten heet zijn.
Breng tot slot op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveer de krieltjes bestrooid met peterselie of koriander.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken.
Halveer de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
Pel de ui en snijd in blokjes.
Verhit de olie in een pan.
Bak daarin de aardappelplakjes in 10 min. aan beide kanten rondom bruin.
Voeg de paprika's, chili's en ui toe en bak ze 10 min. mee.
Roer de groenten tijdens het bakken af en toe goed door.
Voeg de tomaten toe en verwarm het geheel nog 4-5 min. tot de groenten heet zijn.
Breng tot slot op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveer de krieltjes bestrooid met peterselie of koriander.