KookJij

Mexicaanse gehaktpie

Een heerlijk mexicaanse gehaktpie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse gehaktpie te bereiden

De bloem samen met het zout en de chilipoeder in een beslagkom zeven.
Met de in stukjes gesneden boter en 3 el koud water tot een glad deeg kneden.
In plastic folie gewikkeld minstens 1 uur in de koelkast leggen.

De uien snipperen.
De paprika's fijnsnijden.

De boter in een grote pan met een hoge rand verhitten, de uien erin fruiten tot ze glazig zijn.
Het gehakt erbij doen en al roerend rul bakken.

De paprika, de tacosaus en de bonen toevoegen en ongeveer 10 min. zachtjes laten koken.
Met komijn en zout op smaak brengen en het mengsel in de pievorm scheppen.

De oven voorverwarmen op 200 graden.
Drievierde deel van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een cirkel van ongeveer 26 cm.
De cirkel op de vulling leggen en de randen goed aandrukken.

De rest van het deeg uitrollen en decoratieve figuren uitsnijden.
Het deeg met het losgeklopte ei bestrijken, de deegfiguurtjes erop leggen en eveneens met ei bestrijken.

De pie onder in de oven ongeveer 25 min. bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rientje

rientje zegt:
Hoi het lijkt me heel lekker bedankt ;):p