KookJij

Mihoen met Kip en Noten

Een heerlijk mihoen met kip en noten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2-3 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Singapore
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mihoen met Kip en Noten te bereiden

*Kipfilets in reepjes snijden en vervolgens 30 minuten laten marineren in een mengsel van de ketjap,limoensap,laos en Nam Pla
*Week de shii-take in een beetje warm water
*Mihoen volgens voorschrift garen
*Kook de spercieboontjes (of kouseband) al dente en koel meteen af in ijskoud water.
*Verhit de rijstolie en bak daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zien.
*Doe dan de kipreepjes er bij en bak die snel gaar met de cashewnootjes.
*Doe dan de marinade er bij plus de ketumbar,sereh en
sambal.Verwarm goed door.
*Voeg nu de champignons toe, de geweekte en klein gesneden shii-take,de taugé en verwarm het door en door.
*Dan de mihoen er bij met de spercieboontjes en hussel alle componenten goed door elkaar.
*Het gerecht is nu klaar om te worden opgediend.
Vlak voor het opscheppen de korianderblaadjes er door roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Serveer met 1 gebakken (spiegel)eitje,gefrituurde uitjes,serundeng en emping.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst