Recept
« Terug naar recepten
Mihoen met Kip en Noten
PT30M
Mihoen met Kip en Noten
Een heerlijk mihoen met kip en noten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen met Kip en Noten te bereiden
*Kipfilets in reepjes snijden en vervolgens 30 minuten laten marineren in een mengsel van de ketjap,limoensap,laos en Nam Pla
*Week de shii-take in een beetje warm water
*Mihoen volgens voorschrift garen
*Kook de spercieboontjes (of kouseband) al dente en koel meteen af in ijskoud water.
*Verhit de rijstolie en bak daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zien.
*Doe dan de kipreepjes er bij en bak die snel gaar met de cashewnootjes.
*Doe dan de marinade er bij plus de ketumbar,sereh en
sambal.Verwarm goed door.
*Voeg nu de champignons toe, de geweekte en klein gesneden shii-take,de taugé en verwarm het door en door.
*Dan de mihoen er bij met de spercieboontjes en hussel alle componenten goed door elkaar.
*Het gerecht is nu klaar om te worden opgediend.
Vlak voor het opscheppen de korianderblaadjes er door roeren.
*Week de shii-take in een beetje warm water
*Mihoen volgens voorschrift garen
*Kook de spercieboontjes (of kouseband) al dente en koel meteen af in ijskoud water.
*Verhit de rijstolie en bak daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zien.
*Doe dan de kipreepjes er bij en bak die snel gaar met de cashewnootjes.
*Doe dan de marinade er bij plus de ketumbar,sereh en
sambal.Verwarm goed door.
*Voeg nu de champignons toe, de geweekte en klein gesneden shii-take,de taugé en verwarm het door en door.
*Dan de mihoen er bij met de spercieboontjes en hussel alle componenten goed door elkaar.
*Het gerecht is nu klaar om te worden opgediend.
Vlak voor het opscheppen de korianderblaadjes er door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Serveer met 1 gebakken (spiegel)eitje,gefrituurde uitjes,serundeng en emping.