Recept
« Terug naar recepten
Millefeuille van groenten met kruidenolie
PT40M
Millefeuille van groenten met kruidenolie
Een heerlijk millefeuille van groenten met kruidenolie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Millefeuille van groenten met kruidenolie te bereiden
1. Was en droog de kervel en korander en haal de blaadjes van de takjes. Hak ze grof. Doe 3/4de ervan in een kommetje, overgiet met de olfijolie en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
2. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Was de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij ze in reepjes. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Pel de look en snij de teentjes doormidden. Haal de kiem eruit.
3. Verwarm 3 eetlepels olie in een (wok)pan. Stoof de wortel en paprika 5 minuten, op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, de look en de rest van de kruiden. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Draai het vuur lager, dek de pan af en laat een halfuur pruttelen. Roer af en toe.
5. Kook intussen de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken.
6. Vet een grote, platte schaal in met olijfolie. Leg er twee vellen lasagene op (ze moeten een beetje overlappen). Schep er de helft van de groentemengeling op en dek af met een nieuwe laag lasagne. Schep er de rest van de groenten op en dek af met de laatste twee lasagnevellen.
7. Overgiet met de kruidenolie en serveer meteen.
2. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Was de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij ze in reepjes. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Pel de look en snij de teentjes doormidden. Haal de kiem eruit.
3. Verwarm 3 eetlepels olie in een (wok)pan. Stoof de wortel en paprika 5 minuten, op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, de look en de rest van de kruiden. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Draai het vuur lager, dek de pan af en laat een halfuur pruttelen. Roer af en toe.
5. Kook intussen de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken.
6. Vet een grote, platte schaal in met olijfolie. Leg er twee vellen lasagene op (ze moeten een beetje overlappen). Schep er de helft van de groentemengeling op en dek af met een nieuwe laag lasagne. Schep er de rest van de groenten op en dek af met de laatste twee lasagnevellen.
7. Overgiet met de kruidenolie en serveer meteen.