Recept
« Terug naar recepten
Minestrone met aardappel en witte bonen
PT80M
Minestrone met aardappel en witte bonen
Een heerlijk minestrone met aardappel en witte bonen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minestrone met aardappel en witte bonen te bereiden
Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd ze in blokjes.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Ontvel de tomaten en hak ze grof.
Snijd de courgette en selder in blokjes.
Stoof de ui en de knoflook glazig in de olie, voeg de bonen, selder, courgette, tomaten en wortelen toe en overgiet met de bouillon.
Breng het geheel aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat minimum 50 minuten pruttelen.
Voeg de deegwaren toe en laat opnieuw 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Ontvel de tomaten en hak ze grof.
Snijd de courgette en selder in blokjes.
Stoof de ui en de knoflook glazig in de olie, voeg de bonen, selder, courgette, tomaten en wortelen toe en overgiet met de bouillon.
Breng het geheel aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat minimum 50 minuten pruttelen.
Voeg de deegwaren toe en laat opnieuw 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.