Recept
« Terug naar recepten
Mini bapao
PT10M
Mini bapao
Een heerlijk mini bapao recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mini bapao te bereiden
Maak van de bloem, gist, water, zout, suiker een basisdeeg.
Laat dit deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
Kruid het gehakt met de kruiden.
Hier kan op gevarieerd worden, met alles wat je lekker vindt.
Vorm na een uur 32 bolletjes deeg en 32 balletjes gehakt.
Draai het deeg rondom het vlees en vorm tot een bal. Laat deze ballen weer een uur rijzen.
Stoom de broodjes ongeveer 10 minuten boven kokend water (wanneer de broodjes er dof uit zien zijn ze gaar).
Niet teveel te gelijk na stomen kunnen de broodjes ook ingevroren worden.
Dan warm maken in de magnetron.
Heel lekker als hapje op een feestje of als bijgerecht. De vulling kan ook heel gemakkelijk worden aangepast voor vegetariers door geprakt ei, ui en kruiden te gebruiken of voor visliefhebbers door een mengsel van makreel of tonijn uit blik met sambal en ui te maken.
Laat dit deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
Kruid het gehakt met de kruiden.
Hier kan op gevarieerd worden, met alles wat je lekker vindt.
Vorm na een uur 32 bolletjes deeg en 32 balletjes gehakt.
Draai het deeg rondom het vlees en vorm tot een bal. Laat deze ballen weer een uur rijzen.
Stoom de broodjes ongeveer 10 minuten boven kokend water (wanneer de broodjes er dof uit zien zijn ze gaar).
Niet teveel te gelijk na stomen kunnen de broodjes ook ingevroren worden.
Dan warm maken in de magnetron.
Heel lekker als hapje op een feestje of als bijgerecht. De vulling kan ook heel gemakkelijk worden aangepast voor vegetariers door geprakt ei, ui en kruiden te gebruiken of voor visliefhebbers door een mengsel van makreel of tonijn uit blik met sambal en ui te maken.