Als je siliconen bakvormen hebt, hoef je er geen papiertje onderin te leggen en kun je ze meteen storten.
Heb zelf gewone aardappelen gebruikt en de hele prei.
Recept
« Terug naar recepten
Mini-frittata's
PT30M
Mini-frittata's
Een heerlijk mini-frittata's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini-frittata's te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet 2 muffinvormen voor elk 6 stuks van 2.5 dl. in. Leg in elk vormpje een rondje bakpapier.
Kook of stoom de zoete aardappelen gaar. Giet ze goed af en zet ze opzij. (of gebruik gewone aardappelen).
verhit de olie en de boter in een koekenpan op laag vuur en bak de prei, af en toe roerend, 10 min. of tot hij heel zacht en licht gekleurd is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Laat het geheel afkoelen en roer dan de feta en zoete aardappelen erdoor. verdeel het mengsel over de vormpjes.
Klop de eieren en de slagroom in een kom door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Vul elke vorm voor driekwart met het eiermengsel. Bak ze 25-30 min. of tot ze goudbruin zijn.
Laat de frittata's 5 min. in het bakblik rusten en haal ze er dan met een mes uit. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Vet 2 muffinvormen voor elk 6 stuks van 2.5 dl. in. Leg in elk vormpje een rondje bakpapier.
Kook of stoom de zoete aardappelen gaar. Giet ze goed af en zet ze opzij. (of gebruik gewone aardappelen).
verhit de olie en de boter in een koekenpan op laag vuur en bak de prei, af en toe roerend, 10 min. of tot hij heel zacht en licht gekleurd is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Laat het geheel afkoelen en roer dan de feta en zoete aardappelen erdoor. verdeel het mengsel over de vormpjes.
Klop de eieren en de slagroom in een kom door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Vul elke vorm voor driekwart met het eiermengsel. Bak ze 25-30 min. of tot ze goudbruin zijn.
Laat de frittata's 5 min. in het bakblik rusten en haal ze er dan met een mes uit. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
willy zegt:
bedankt:p:?