KookJij

Mini tarte tatin met kerstomaten

Een heerlijk mini tarte tatin met kerstomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mini tarte tatin met kerstomaten te bereiden



Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm voor minitarten lichtjes in met olijfolie.
Snijd de knoflook fijn en verdeel hem over de taartvormen. Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Leg in elk vormpje 5 halve kerstomaten, met de snijkant naar boven. Zet 10 minuten in de oven.
Snijd cirkels uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de taartvormen. Dek er de tomaatjes mee af en vouw de randen lichtjes naar binnen. Maak met de punt van een mes in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.
Schuif de taartjes opnieuw 10 minuten in de oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
Keer de taartjes voorzichtig om (op een groot bord of een bakplaat). Bestrooi met rietsuiker en laat nog even kleuren onder de grill. Werk af met plukjes oregano.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo robmar de vormpjes zijn ongeveer 6cm diameter en +/- 1cm diep, maar kan ook in andere maten natuurlijk. Liefst niet te groot want dan is het geen hapje meer :):)
robmar

robmar zegt:
Erwin,

Welke diameter hebben uw taartvormpjes en hoe diep zijn ze? a.u.b.?