Recept
« Terug naar recepten
Minibloemkool met een surprise
PT40M
Minibloemkool met een surprise
Een heerlijk minibloemkool met een surprise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minibloemkool met een surprise te bereiden
Verwijder de buitenste bladeren van de minibloemkool, maar laat ze verder heel. Blancheer de minibloemkool in haar geheel in gezouten water gedurende 10 minuten. Spoel ze dan meteen af onder koud water en laat ze uitlekken. Maak een holte in de bovenkant van de minibloemkool door een deel van het vruchtvlees weg te snijden. Let er wel op dat de kool niet uit mekaar valt. Snijd het uitgeholde vruchtvlees fijn. Snijd de bittere kern uit de witlofstronk en snijd het witlof in zeer fijne snippers. Maak de prei schoon en snijd ze in flinterdunne slierten. Spoel ze en dep ze droog. Dompel de tomaat 15 seconden in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de stukjes bloemkool, de snippers witlof, de garnalen, de mayonaise en de yoghurt. Kruid met peper en zout en met het fijngehakte blad van de groene selderij. Vul de holte in de minibloemkool met deze vulling. Laat de preislierten 3 minuten frituren tot ze knapperig en goudgeel stro lijken. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Versier de bovenkant van de minibloemkool losjes met de gefrituurde prei. Geef de rest van de vulling er apart bij als saus.