Recept
« Terug naar recepten
Minifocaccia's met ham
PT60M
Minifocaccia's met ham
Een heerlijk minifocaccia's met ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minifocaccia's met ham te bereiden
Deeg:Maak een deeg door het pizzameel met 320 gram water,een snufje zout,een beetje olijfolie en de verkruimelde gist te mengen en te kneden.Verdeel dit deeg in balletjes van ongeveer 25 gram per stuk en laat ze ongeveer 60 minuten rijzen onder een vochtige doek totdat ze verdubbeld zijn in grootte.Maak van elk balletje nu een minifocaccia door het deeg uit te rollen(9 cm)en plaats ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.bestrijk het deeg met wat olie en plaats de mini focaccia's ongeveer 12 minuten in de oven op 190 graden.Snijd de ui ondertussen in ringen en fruit deze even in een pan,hak de ui daarna samen met de ham en een handjevol onder de kraan afgespoelde kappertjes tot een fijn mengsel.Ontvel de tomaten,verwijder de zaden,snijd ze in blokjes en voeg ze bij het mengsel.voeg ook fijngehakte peterselie en basilicum toe en maak het geheel aan met een scheutje olijfolie.haal de focaccia's uit de oven en dien ze warm op met het hammengsel