Recept
« Terug naar recepten
Minihazelnoot-chocoladetaartjes
PT60M
Minihazelnoot-chocoladetaartjes
Een heerlijk minihazelnoot-chocoladetaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
taart recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minihazelnoot-chocoladetaartjes te bereiden
Smelt voor het deeg de chocolade met de boter au bain marie Meng de boter met 125 gram suiker tot een luchtig mengsel. Voeg het chocolademengsel toe aan de boter en spatel vervolgens de bloem en hazelnoten erdoor. Sla de eiwitten stijf tot zachte pieken, voeg dan de rest van de suiker toe en sla tot stijve pieken. Voeg eerst ½ van het eiwit toe aan de chocolademengsel. Spatel vervolgens de rest erdoor. Stort het beslag in een springvorm waarvan de bodem met vetvrij papier is bekleed. Bak in het midden van een voorverwarmde oven op 190 graden in circa 35 minuten gaar totdat een prikker er droog uit komt.. Laat de taart even afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Laat de taart even afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Steek er met behulp van een steker 8 kleine ronde taartjes uit. Smelt voor het glazuur de chocola, boter en honing au bain marie. Zet de taartjes op een rek en giet het honing-chocoladeslazuur erover heen. Smelt 100 gr suiker met 2 el water in een pan op halfhoog vuur en laat karameliseren (als de karamel) de juiste dikte heeft, kunt u de suikerdraden trekken). Prik de hazelnoten 1 voor 1 op de spies en doop ze in de suiker, Vorm bij het eruit halen een suikerrand aan de hazelnoot (zie foto). Leg ze op papier om af te koelen. Garneer de taartjes met de hazelnoten.
Fé valentine valk zegt:
x-x-xmini kok:p