Recept
« Terug naar recepten
Moeke`s hachee
PT240M
Moeke`s hachee
Een heerlijk moeke`s hachee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Willems
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moeke`s hachee te bereiden
Breng het water aan de kook en leg er het vlees in en doe het kruidenbuiltje erbij, de laurierblaadjes en het takje lavas.
Laat het vlees minstens 3 uur trekken.
Verwijder het vlees en doe in een kom en laat afkoelen.
Snij het vlees in stukjes en trek het tot draadjes.
In een koekepan met dikke bodem smelt de boter en doe daarin de aan dobbelsteen maat gesneden uien en de tot ringetjes gesneden prei.
Zet de hittebron op middelmatig en blijf roeren, totdat de uien glazig en doorzichtig geworden zijn.
Voeg dan een ½ liter kooknat toe en doe het draadjesvlees erbij en roer alles regelmatig om voor ongeveer 15 minuten.
In een kopje kooknat, doe de rode wijnazijn en los hierin het bouillonblokje op en het kortgesneden sneetje peperkoek en roer dit er goed onderdoor.
Vervolgens los de maïzena op in een ander kopje kooknat en schud dit bij het mengsel en blijf roeren, totdat alles gebonden is.
Laat het vlees minstens 3 uur trekken.
Verwijder het vlees en doe in een kom en laat afkoelen.
Snij het vlees in stukjes en trek het tot draadjes.
In een koekepan met dikke bodem smelt de boter en doe daarin de aan dobbelsteen maat gesneden uien en de tot ringetjes gesneden prei.
Zet de hittebron op middelmatig en blijf roeren, totdat de uien glazig en doorzichtig geworden zijn.
Voeg dan een ½ liter kooknat toe en doe het draadjesvlees erbij en roer alles regelmatig om voor ongeveer 15 minuten.
In een kopje kooknat, doe de rode wijnazijn en los hierin het bouillonblokje op en het kortgesneden sneetje peperkoek en roer dit er goed onderdoor.
Vervolgens los de maïzena op in een ander kopje kooknat en schud dit bij het mengsel en blijf roeren, totdat alles gebonden is.
Mijn kookverhaal (Albert Willems)
Dit is, hoe ik het me herinner, zoals mijn moeder dat vroeger maakte, want ik mocht altijd helpen in de keuken met aardappelen schillen en groenten snijden en wassen. En als we soep hadden, kreeg ik altijd een extra knikker (soepballetje) als beloning.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
lekkerbekske zegt:
Dat moet natuurlijk 4 uur zijn. Sorry, dat ik dat niet gezien heb. En bedankt, om me erop attent te maken.