Recept
« Terug naar recepten
Mon chou rozijnentaart
PT60M
Mon chou rozijnentaart
Een heerlijk mon chou rozijnentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ontdek monchou
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mon chou rozijnentaart te bereiden
Maak het deeg: Zeef de bloem met wat zout boven een kom, voeg de koude boter toe en snijd die met twee messen door de bloem in kleine stukjes. Voeg ca. 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een samenhangende bal. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten.
Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een beboterde springvorm (doorsnede ca. 24 cm).
Maak terwijl het deeg rust de vulling: Breng de rozijnen in 2,5 dl water aan de kook en laat ze zachtjes ca. 30 seconden koken. Laat ze uitlekken en doe ze samen met de rum in een kommetje. Splits de eieren. Klop de Mon Chou samen met de crème fraîche, de basterd- en vanillesuiker en de geraspte citroenschil met een mixer goed door elkaar. Meng één voor één de eierdooiers erdoor, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Roer de rozijnen met de rum erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf (goed met een tissue met citroensap schoonmkane, anders wordt deze niet stijf). Roer ca. 4 eetlepels stijfgeklopt eiwit door het Mon Chou-mengsel om het wat luchtiger te maken en spatel de rest van het eiwit er voorzichtig door. Oven voorverwarmen op 200 C.
Bereidingswijze
Doe het mengsel over in een beklede springvorm en bak de taart één richel onder het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
Serveertips
Laat de taart afkoelen, vewijder de rand van de springvorm en bestrooi hem met wat poedersuiker.
Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een beboterde springvorm (doorsnede ca. 24 cm).
Maak terwijl het deeg rust de vulling: Breng de rozijnen in 2,5 dl water aan de kook en laat ze zachtjes ca. 30 seconden koken. Laat ze uitlekken en doe ze samen met de rum in een kommetje. Splits de eieren. Klop de Mon Chou samen met de crème fraîche, de basterd- en vanillesuiker en de geraspte citroenschil met een mixer goed door elkaar. Meng één voor één de eierdooiers erdoor, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Roer de rozijnen met de rum erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf (goed met een tissue met citroensap schoonmkane, anders wordt deze niet stijf). Roer ca. 4 eetlepels stijfgeklopt eiwit door het Mon Chou-mengsel om het wat luchtiger te maken en spatel de rest van het eiwit er voorzichtig door. Oven voorverwarmen op 200 C.
Bereidingswijze
Doe het mengsel over in een beklede springvorm en bak de taart één richel onder het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
Serveertips
Laat de taart afkoelen, vewijder de rand van de springvorm en bestrooi hem met wat poedersuiker.