KookJij

Moqueca

Brazilie staat in de eerste plaats bekend om zijn vlees gerechten. Echter het heeft ook een zeer lange kustlijn, dus ook visgerechten zijn volop verkrijgbaar. Moqueca is 1/2 soep en 1/2 stoofschotel van vis en garnalen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Brazilie
Keuken: Amerikaanse
Bron: BN / De Stem / Janny van der Heijden / 20160916
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moqueca te bereiden

  1. Dep de garnalen goed droog en doe ze in een kom. Bestrooi ze met wat zeezout, sap van 1 limoen en de helft van de gesnipperde knoflook. Roer goed door en laat de garnalen 60 minuten marineren.
  2. Verwarm de kokosolie in een grote antiaanbak bakpan en fruit de uiensnippers 1 minuut aan..
  3. Daarna paprika toevoegen, lente-ui, rest van de knoflook, lombokreepjes, sambal en paprikapoeder.
  4. Na een paar minuten de tomaat toevoegen en weer na een paar minuten de inhoud van de bakpan afblussen met kokosmelk. Breng vervolgens het mengsel aan de kook.
  5. Visbrokken toevoegen en even laten door sudderen.
  6. Nu de garnalen + marinade er bij doen.
  7. Wanneer de garnalen roze zijn geworden, even checken of er nog zout en peper bij het gerecht moet.
  8. Geef er rijst bij en bestrooi met de koriander blaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een droge witte wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst