Zoals reeds is aangegeven,kan de cognac vervangen worden door bv armagnac,zeer oude rum,calvados.
Zelf heb ik het ook wel eens geprobeerd met een oude Slivovitsch (=pruimenjenever uit Yoegoslavie).
Recept
« Terug naar recepten
Morilles in Sauzen
PT60M
Morilles in Sauzen
Een heerlijk morilles in sauzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Morilles in Sauzen te bereiden
SAUS 1 :
""""""""""""
*Zet sterke thee (van bij voorkeur Mandariono Pekoe en Lapchang Souchong) en wel hierin de morilles ged. 2 uren
*Daarna de morilles goed laten uitlekken
*Fruit in een sauspannetje het uitje aan in een klontje roomboter en voeg de morilles toe zodra de uien doorzichtig glazig zijn.Laat de morilles zeker gedurende 5 minuten onder voortdurend bewegen, lekker smoren.
*Afblussen met de truffeltapenade,wildfond en de cognac,Zo nu en dan roeren en tot 1/3 laten inkoken
*Dan van het vuur af snel met de koude klontjes boter opmonteren en warm houden op 60 graden Celsius.
#
SAUS 1a - 1b - 1c - 1d :
"""""""""""""""""""""""""""""""'
1a*De morilles laten wellen in Vin de Paille
1b*De morilles laten wellen in Vin Jaune
1c*De morilles laten wellen in Madeira
1d*De morilles laten wellen in Marsala
*Verdere bewerking is hetzelfde
#
SAUS 2 :
""""""""""""
*Morilles wellen in de kippenbouillon gedurende 2 uren
*Fruit de sjalotten aan in de boter en voeg de morilles toe.
Laat 5 minuten lekker fruiten
*Blus af met de cognac en even goed doorroeren
*Voeg de slagroom toen en kook in tot 150 cc
*Voeg als laatste de lepel truffeltapenade toe
""""""""""""
*Zet sterke thee (van bij voorkeur Mandariono Pekoe en Lapchang Souchong) en wel hierin de morilles ged. 2 uren
*Daarna de morilles goed laten uitlekken
*Fruit in een sauspannetje het uitje aan in een klontje roomboter en voeg de morilles toe zodra de uien doorzichtig glazig zijn.Laat de morilles zeker gedurende 5 minuten onder voortdurend bewegen, lekker smoren.
*Afblussen met de truffeltapenade,wildfond en de cognac,Zo nu en dan roeren en tot 1/3 laten inkoken
*Dan van het vuur af snel met de koude klontjes boter opmonteren en warm houden op 60 graden Celsius.
#
SAUS 1a - 1b - 1c - 1d :
"""""""""""""""""""""""""""""""'
1a*De morilles laten wellen in Vin de Paille
1b*De morilles laten wellen in Vin Jaune
1c*De morilles laten wellen in Madeira
1d*De morilles laten wellen in Marsala
*Verdere bewerking is hetzelfde
#
SAUS 2 :
""""""""""""
*Morilles wellen in de kippenbouillon gedurende 2 uren
*Fruit de sjalotten aan in de boter en voeg de morilles toe.
Laat 5 minuten lekker fruiten
*Blus af met de cognac en even goed doorroeren
*Voeg de slagroom toen en kook in tot 150 cc
*Voeg als laatste de lepel truffeltapenade toe