Lekker met gebakken aardappels uit de oven of rijst en broccoli!
En natuurlijk een glas Griekse wijn...
Recept
« Terug naar recepten
Moschari Stifatho (Griekse stoofschotel)
PT150M
Moschari Stifatho (Griekse stoofschotel)
Een heerlijk moschari stifatho (griekse stoofschotel) recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Koen Crucke, een Belgische chef
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moschari Stifatho (Griekse stoofschotel) te bereiden
Kruid de vleesblokjes royaal met peper en zout en voor de liefhebber wat paprikapoeder.
Verwarm de olie en fruit hier de zilveruitjes in aan, haal ze uit de pan en hou apart.
Bak het vlees rondom bruin in de olie, haal ook deze eruit en doe ze bij de uitjes.
Voeg de knoflook en tomaten toe en bak tot deze zacht zijn; voeg het vlees weer toe samen met de laurier,
kruidnagels, piment en het kaneelstokje en laat dit even al omroerend warmte krijgen.
Blus af met de wijn, azijn, honing en bouillon en laat 2 uur op rustig vuur stoven. Voeg de uitjes toe, laat nog een 1/2 uurtje meestoven en strooi er de peterselie over.
Pan op tafel en smullen maar!
Verwarm de olie en fruit hier de zilveruitjes in aan, haal ze uit de pan en hou apart.
Bak het vlees rondom bruin in de olie, haal ook deze eruit en doe ze bij de uitjes.
Voeg de knoflook en tomaten toe en bak tot deze zacht zijn; voeg het vlees weer toe samen met de laurier,
kruidnagels, piment en het kaneelstokje en laat dit even al omroerend warmte krijgen.
Blus af met de wijn, azijn, honing en bouillon en laat 2 uur op rustig vuur stoven. Voeg de uitjes toe, laat nog een 1/2 uurtje meestoven en strooi er de peterselie over.
Pan op tafel en smullen maar!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Smullen!
Hilde Dumont zegt: