Recept
« Terug naar recepten
Moscovische Tulband
PT60M
Moscovische Tulband
Een heerlijk moscovische tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pieter van Leeuwen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moscovische Tulband te bereiden
1. Klop de eiwitten met 75 gram suiker luchtig.
2. Snij de boter in kleine blokjes in de gezeefde bloem.
3. Klop de eidooiers, citroenrasp en 75 gram suiker tot ongeveer 37 °C, daarna doorkloppen totdat dit weer afgekoeld is.
4. Spatel de eiwitten door de eidooiermassa.
5. Spatel het boterbloemmengsel daar weer doorheen.
6. Beboter en bebloem de grote of de kleine vormpjes.
7. Vullen.
8. Afbakken op 180 °C voor de grote, ongeveer 40 minuten .
9. Voor de kleine vormpjes, 220 °C 12-15 minuten.
2. Snij de boter in kleine blokjes in de gezeefde bloem.
3. Klop de eidooiers, citroenrasp en 75 gram suiker tot ongeveer 37 °C, daarna doorkloppen totdat dit weer afgekoeld is.
4. Spatel de eiwitten door de eidooiermassa.
5. Spatel het boterbloemmengsel daar weer doorheen.
6. Beboter en bebloem de grote of de kleine vormpjes.
7. Vullen.
8. Afbakken op 180 °C voor de grote, ongeveer 40 minuten .
9. Voor de kleine vormpjes, 220 °C 12-15 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Carla zegt:
antonpieck zegt:
Anna Koudys zegt:
Het ziet er inderdaad naar uit dat er 2 x 75 gram suiker wordt gebruikt voor deze tulband. Ik heb even gekeken bij andere recepten en daar wordt zeker meer suiker gebruikt dan 75 gram.
Fijne paasdagen!
Groetjes,
Anna
KookJij.