KookJij

Moscovische Tulband

Een heerlijk moscovische tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 24 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moscovische Tulband te bereiden

1. Klop de eiwitten met 75 gram suiker luchtig.
2. Snij de boter in kleine blokjes in de gezeefde bloem.
3. Klop de eidooiers, citroenrasp en 75 gram suiker tot ongeveer 37 °C, daarna doorkloppen totdat dit weer afgekoeld is.
4. Spatel de eiwitten door de eidooiermassa.
5. Spatel het boterbloemmengsel daar weer doorheen.
6. Beboter en bebloem de grote of de kleine vormpjes.
7. Vullen.
8. Afbakken op 180 °C voor de grote, ongeveer 40 minuten .
9. Voor de kleine vormpjes, 220 °C 12-15 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hoi Carla,
Het ziet er inderdaad naar uit dat er 2 x 75 gram suiker wordt gebruikt voor deze tulband. Ik heb even gekeken bij andere recepten en daar wordt zeker meer suiker gebruikt dan 75 gram.
Fijne paasdagen!
Groetjes,
Anna
KookJij.
Carla

Carla zegt:
Goedemiddag, ik heb een vraag over dit moskovische tulband recept want er staat in de benodigdheden 1 x 75 gr suiker maar in het recept twee x 75 gr suiker, hoeveel is het nu precies????
antonpieck

antonpieck zegt:
nog nooit van gehoord,:o echt iets appart,maar dat ga ik zeker uit proberen.groetjes Marleen