Recept
« Terug naar recepten
Mosselen en pijlinktvis met pasta
PT20M
Mosselen en pijlinktvis met pasta
Een heerlijk mosselen en pijlinktvis met pasta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen en pijlinktvis met pasta te bereiden
Mosselen grondig wassen en baard verwijderen.
Look plat drukken.
Ajuin in ringen snijden.
Ajuin en look in een pot kruiden met peper, sel du mer en paprikapoeder. Voeg de mosselen toe evenzeer een scheutje olijflie en witte wijn.
Breng aan de kook en meerdere malen opschudden. Haal de mosselen uit de pot en verwijder de schelpen. Houd enkele mosselen in schelp aan de kant voor afgarnering.
Haal de ajuin en look uit de pot.
Wok de zoete paprika in reepjes gesneden samen met de zeekraal even in olijfolie. Meng de ajuin en look (deze een beetje fijn snijden) onder de groenten evenzeer de pasta, kruid deze nogmaals. Voeg de mosselen en in stukken gesneden pijlinktvis er goed onder. Als laatste enkele blaadjes basilicum eronder roeren.
Serveer het gerecht zeer warm en werk af met de mosselen in schelp en basilicum.
Look plat drukken.
Ajuin in ringen snijden.
Ajuin en look in een pot kruiden met peper, sel du mer en paprikapoeder. Voeg de mosselen toe evenzeer een scheutje olijflie en witte wijn.
Breng aan de kook en meerdere malen opschudden. Haal de mosselen uit de pot en verwijder de schelpen. Houd enkele mosselen in schelp aan de kant voor afgarnering.
Haal de ajuin en look uit de pot.
Wok de zoete paprika in reepjes gesneden samen met de zeekraal even in olijfolie. Meng de ajuin en look (deze een beetje fijn snijden) onder de groenten evenzeer de pasta, kruid deze nogmaals. Voeg de mosselen en in stukken gesneden pijlinktvis er goed onder. Als laatste enkele blaadjes basilicum eronder roeren.
Serveer het gerecht zeer warm en werk af met de mosselen in schelp en basilicum.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.