Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met champignons in roomsaus.
PT30M
Mosselen met champignons in roomsaus.
Een heerlijk mosselen met champignons in roomsaus. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met champignons in roomsaus. te bereiden
Doe de mosselen in een kookpan met stukken ui en selderij.
Kruid met peper, tijm en laurier laat ze op een hevig vuur opkoken.
Stoof ondertussen de gekruide champignons in een nootje boter. Haal de mosselen uit de schelpen.
Zeef het kookvocht en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de helft.
Breng eventueel nog verder op smaak en voeg er de mosselen en champignons bij.
Laat nog even opwarmen en garneer met grof gesneden peterselie.
Kruid met peper, tijm en laurier laat ze op een hevig vuur opkoken.
Stoof ondertussen de gekruide champignons in een nootje boter. Haal de mosselen uit de schelpen.
Zeef het kookvocht en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de helft.
Breng eventueel nog verder op smaak en voeg er de mosselen en champignons bij.
Laat nog even opwarmen en garneer met grof gesneden peterselie.